9 Ocak 2014 Perşembe

Fitness Tarihi

Bir adamın fiziksel durumunu geliştirmek için yaptığı başlangıcın global anlamda bir fitness devrimi niteliğine dönüşeceğini kim bilebilirdi ki. Efsanevi Lifecycle egzersiz bisikletinin mucidinin adi Keene P. Dimick’ti. 1968 yılında yaptığı icadın, dünyanın çeşitli yerlerinde yasayan insanların umutlarını ve hayallerini sonsuza dek gerçeğe dönüştüreceğini bilmiyordu.
Life Fitness’in hikayesi, genç girişimciler olan Ray Wilson ve Augie Nieto’nun, Dr. Dimick’in bulusunun ne denli umut vaat edici olduğunu fark etmeleriyle başladı. Zamanının biraz ötesinde olsa da, bu iki girişimci Lifecycle egzersiz bisikletlerinin birçok atleti, eğitimciyi, egzersiz yapan kişiyi ve birçok başka kişiyi daha mutlu ve daha sağlıklı kılacağına ve hayatlarına anlam katacağına inanıyorlardı.
Wilson ve Nieto, Lifecycle bisikletinin haklarını Dr. Dimick’ten satın aldılar, mükemmel hale getirdiler ve ürünlerini bir kamyona yükleyerek Amerika’nın çeşitli yerlerindeki sağlık kulüplerine satmak üzere yola çıktılar. Lifecycle egzersiz bisikletlerinin karşı karşıya bulunduğu olumsuzluklara ve o tarihlerde fazla popüler olmamasına rağmen, inanç dolu bu iki adam hiçbir zorluktan yılmadılar ve imkansız gibi görünen bir vizyonu benzersiz bir gerçeğe dönüştürdüler. Bu süreç zarfında, kardiyovasküler egzersiz kavramını geliştirmek ve sağlık kulüplerinde tercih edilen bir ekipman haline getirmek suretiyle, Life Fitness’in ve fitness endüstrisinin geleceğini şekillendirdiler.

Bugün, Life Fitness 12 uluslararası bağlı şirketi bünyesinde 1,700’den fazla kişiyi istihdam etmekte, 120’den fazla ülkede 186 acente ve distribütörle çalışmaktadır. İlk Lifecycle bisikletinden bu yana oldukça uzun bir yol kat ettik ve su an itibariyle 300’den fazla farkli kardiyo ve vücut geliştirme ürünü sunmaktayız. Life Fitness’in tarihçesi birçok yeni buluşla ve bu endüstriyle ilgili “ilkler”le doludur. Fitness endüstrisinin gelişiminde oynadığımız rol ve tarihçemiz ile ilgili bilgileri aşağıda bulacaksınız.


1960'li Yıllar - Devrim Başlıyor

Tek kişilik kulüpler, saglik kulübü zincirleri haline dönüşmeye başladı.Profesyonel vücut geliştiriciler ve atletler arasında popüler olan serbest ağırlıklar, tüketicilerin dikkatini çekmeye başladı.Bir kimyager ve mucit olan Dr.Keene Dimick dünyanın ilk bilgisayarlı fitness ekipmanı olan Lifecycle egzersiz bisikletini geliştirdi.“Aerobik” deyimini dilimize kazandiran Dr. Kenneth Cooper, aerobik ve fiziksel gelişim konularında kapsamlı araştırmalar yaptı.Jack LaLanne, kişisel fitness konusunda bir rol modeli haline geldi.Birçok sağlık kulübü sauna, dinlenme salonu, yüzme havuzu, serbest
ağırlık ve çeşitli serbest ağırlık ekipmanlarını tesislerinin bünye-
sine dahil ettiler.




1970’li Yıllar – İşler Hız Kazanıyor

Sağlık kulübü zincirleri, üyelik ücretlerinde yapılan düzenlemeler sonucu popüler hale geldi.Dr. Dimick, Lifecycle egzersiz bisikleti ile ilgili hakları Lifecycle, Inc.’yi Augie Nieto ile birlikte kuran Ray Wilson’a 50.000$ karşılığında sattı.Olimpiyatlarda altın madalya kazanan Mark Spitz ve Peggy Fleming, binlerce Amerikalı da vücut geliştirme isteği uyandırdı.Lifecycle 2000 egzersiz bisikleti ticari kullanıma sunuldu.Bisiklete binme ve koşma çılgınlığı dünyayı sarınca, ara egzersiz kavramı ortaya çıkmış oldu.

                                                                                                                                         

1980’li Yıllar - Fiziksel Görünüm Ön Plana Çıkıyor


Olivia Newton-John, 1982 yılında yaptığı “Let’s Get Physical” videosu ile sağlık kulüplerinde yapılan egzersizleri ön plana çıkardı.Bally Manufacturing tarafından satın alınan Lifecycle, Inc.’nin ismi Life Fitness, Inc olarak değiştirildi.Likralı ve parlak renkte egzersiz kıyafetleri bir moda kategorisi haline geldi.Life Fitness Kürek ve Life Fitness Step cihazı pazarda bir numara oldu.1987 yılında 13.8 milyon kişi sağlık kulüplerine üye oldu.Life Fitness Circuit elektronik direnç kavramının gelişimiyle, geleneksel vücut geliştirme programları yeniden tanımlandı.Egzersiz endüstrisi, step aerobik, merdiven tırmanma makineleri, eliptik cross-trainer, cross-country kayak makineleri, aerobik rider ve aquatic egzersiz gibi yeni faaliyetlerle bambaşka bir çehre kazandı.

3 yorum:

  1. Kaynakça belirtir misiniz araştırma projemde kullanmak istiyorum

    YanıtlaSil
  2. Kaynakça belirtir misinz

    YanıtlaSil
  3. How to Deposit (withdrawal) at a casino in Kenya - KTH
    There is no minimum age for depositing with this method of 안동 출장샵 betting. It 대전광역 출장샵 can be accessed by 이천 출장마사지 using a virtual wallet or by visiting 사천 출장마사지 a 포천 출장안마 sports betting

    YanıtlaSil